Exista posibilitatea ca hard disk-ul de pe statia unde avem configurat contul de e-mail sa se defecteze sau sa se schimbe statia pe care lucram si sa nu mai avem e-mail-urile primite pana in acel moment.

Pentru a putea restaura in orice moment e-mail-urile mai vechi, trebuie sa facem o copie de siguranta la acestea pe o alta statie, CD/DVD sau pe un stick.

Pentru backup procedam astfel:

In Microsoft Outlook Express ->Tools->Options->Maintenance->Store Folder->Vedem calea unde se salveaza fisierele dbx->Copiem fisierele care se gasesc in directorul Outlook Express intr-o alta locatie.

Pentru a restaura e-mail-urile salvate procedam astfel:

1) In Microsoft Outlook Express->Tools->Options->Maintenance->Store Folder->Vedem calea unde se salveaza fisierele dbx

2) Microsoft Outlook Express->click pe  „Local Folders” (daca dorim sa restauram in acest director)->File->Folder->New->Dam un nume (Ex. inbox_vechi)->ok

3) Inchidem Outlook Express->mergem in locatia unde isi salveaza Outlook-ul fisierele inbox.dbx, sent items.dbx, etc (am vazut la punctul 1) si stergem fisierul creat mai sus (in cazul nostru: inbox_vechi.dbx)

4) Mergem in directorul unde am facut copia de siguranta si redenumim fisierul inbox.dbx cu numele directorului creat la punctul 2, in cazul nostru in inbox_vechi.dbx

5) Copiem acest fisier redenumit in locatia unde Outlook-ul isi salveaza fisierele.

La fel putem proceda si cu fisierul Sent Items.dbx