In Yahoo Messenger (YM), putem crea o conferinta intre mai multe persoane (maxim 10). Continutul mesajelor trimise este vazut de catre toti participantii la conferinta. Unul dintre participantii este „gazda” conferintei si anume acela care ii invita pe ceilalti sa participe.

Pentru a creea o conferinta trebuie sa facem clic pe optiunea „Invite to conference” care este prezenta in mai multe meniuri in functie de versiunea folosita de YM. In versiunea 8.1.0.421, aceasta se gaseste in meniul „Actions” . Apasand pe aceasta optiune se va deschide o fereastra numita „Invite Contacts to Conference„. Aceasta este formata din 2 parti: partea din stanga contine lista de mesagerie, iar lista din dreapata lista persoanelor participante la conferinta. Cu butonul „Add” adaugam persoane la conferinta, iar cu „Remove” le stergem din lista. Daca dorim sa invitam si o alta persoana care nu este in lista de contacte  facem click pe butonul „Invite Other„. Cu In campul „Message ” putem sa scriem un anumit text, de exemplu: „Va invit la conferinta.”.

Daca dorim sa comunicam si in modul audio cu ceilalti participanti bifam casuta „Enable Voice Chat for this Conference” . Daca aceasta optiune nu este bifata, conferinta se deruleaza doar in modul text.